Dikke Bandenrace 

De organisatie van de dikke bandenrace wordt ondersteund door de Gemeente Wommelgem en WOSPO ( Wommelgem Sport) !

Op zondag 25 augustus 2019 is het zover, dan klinkt om 11u30 het startschot voor de allerkleinsten.

Wat hebben we voor hen in petto ? 

Iedere deelnemer krijgt een presentje van de organisatie en de beste drie van zowel jongens als meisjes worden gehuldigd op het podium met een prachtige beker of medaille.

Het wielerevenement voor de kinderen tot 12 jaar is een fietsevent voor jongens en meisjes.

Je fietst op en rond de Kerkplaats van Wommelgem (gesloten voor alle verkeer)

Op basis van de verschillende leeftijdscategorieën worden een aantal rondjes gereden. Je rijdt op je eigen fiets: een gewone, een citybike, een ATB of een mountainbike. Als het maar géén racefiets is. Hij moet dus 'Dikke Banden' hebben.

VEILIGHEID VOOROP!

  • Voor alle deelnemers is er een collectieve verzekering afgesloten. De organisatie zorgt voor een afgesloten en verkeersvrij parcours van +/-300m. Het dragen van een valhelm is verplicht. Begeleiders zorgen dat alles goed verloopt en mocht er toch een ongelukje gebeuren, een EHBO-ploeg staat paraat. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je zorgt dat je fiets optimaal in orde is voor de wedstrijd.
  • Kom tijdig naar inschrijvingsstand in de feesttent op de Kerkplaats te Wommelgem voor het ophalen van een stuurnummer.

De inschrijving is gratis.

PROGRAMMA:

  • Voor de kleintjes 3-5j en de jeugd 6-12j wordt er een indeling gemaakt naar het aantal deelnemers, zodat de groepen niet te groot zijn. De eerste reeks (allerkleinsten) beginnen om 11u30. Daarna gaat dit in oplopende leeftijd. (Einde voorzien +/- 12u45, dit evenement is voorzien voor MEISJES & JONGENS)

Parcours: Kerkplaats +/- 300m (rondje) 

  • Zowel de kleintjes met een loopfietsje als de iets groteren met een kinderfiets kunnen meedoen.
  • Meteen na de activiteit wordt de prijsuitreiking voorzien.

                                                                 Locatie:

                                    Feesttent  -  Kerkplaats -  2160 Wommelgem

ZET WOMMELGEM IN BEWEGING, EN KOM MET ZIJN ALLEN NAAR DE KERKPLAATS                                                                            IN WOMMELGEM!!!