Vlaams Kampioenschap voor Wielertoeristen

Op zondag 27 mei om 15.30 u organiseren de Wommelgemse.Sprinters VZW  het 

    "Vlaams Kampioenschap voor wielertoeristen" (2 klassementen : -40j/+40j).


Toeristen = geen vergunninghouders

  • 1.a) Je mag NIET in het bezit zijn van een wedstrijdvergunning voor wielerwedstrijden op de weg, op de piste, in het veld, voor triatlon of mountainbike en dat om in het even welke bond !
  • 1.b) Blijkt, na inschrijving, dat er toch een overtreding is vastgesteld aan de voorwaarden beschreven onder punt 1 a) , dan wordt de inschrijving ongedaan gemaakt en wordt het inschrijvingsgeld NIET terugbetaald.

De wedstrijd zal gereden worden over 14 x 5.2 km = 72,8 km.


Het inschrijvingsbedrag bedraagt € 12,00. (dagverzekering VWB inbegrepen)

U dient uw identiteitskaart af te geven als waarborg voor uw rugnummer bij aanmelding. Bij inlevering van uw rugnummer ontvangt u uw identiteitskaart terug.

Renners die hun rugnummer niet inleveren na de activiteit betalen € 10,00 voor het niet ingeleverde rugnummer!

Rugnummers dienen links achteraan op de rug gedragen te worden.

Elke renner die deelneemt aan deze wedstrijd zal 5 punten krijgen voor het algemene klassement van "Toer de toerist".

Vlaams Kampioenschap :

Alle renners die deelnemen aan deze wedstrijd zullen opgenomen in het klassement van het Vlaams Kampioenschap!  Er zullen 2 renners gekroond worden tot Vlaams Kampioen : De renners geboren voor 27 mei 1978 zullen rijden in de categorie + 40 jaar . Renners geboren na 27 mei 1978 rijden in de categorie -40 jaar. De wedstrijd van beide categorieën zullen samen verreden worden. Beide categorieën rijden met een verschillende kleur van rugnummer om verwarring te vermijden. Na de wedstrijd is er voor beide categorieën een aparte podiumceremonie.

Voorwaarden om gekroond te worden tot Vlaams Kampioen

Je moet over de Belgische nationaliteit beschikken en in Vlaanderen wonen om in de wedstrijduitslag van het Vlaams Kampioenschap opgenomen te worden. Ook moet je geboren zijn voor 27 mei 2000!

Voor ex-renners die in het verleden hebben deelgenomen aan wedstrijden die vallen onder de categorie "elite zonder / met contract" geldt een inactiviteit van 5 volledige seizoenen! Dwz dat de laatste deelname aan een dergelijke wedstrijd moet dateren van voor 31/12/2012 !

Bij het niet naleven van bovenstaande regels, wordt de renner gediskwalificeerd en uit de uitslag geschrapt! In geval van winst wordt de titel ontnomen. Elke deelnemer welke wordt gediskwalificeerd zal een deelname in de toekomst ontnomen worden!

Ook al voldoet iemand aan alle voorwaarden om toelating te krijgen tot deelname, de organisatie behoudt het volledige recht iemand te weigeren of uit wedstrijd te halen. BV : bij onwelvoeglijk gedrag , te sterke toeristen, ...  

Inschrijven/aanmelden kan tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd in:

                                                                                         FEESTTENT

                                                                                       Koralenhoeve

                                                                                    2160 WOMMELGEM

Er zal geen verkenningsronde gereden worden achter een pilootwagen ! De wedstrijd start onmiddellijk bij het geven van het startsignaal !

Bij een te grote achterstand wordt er door de bevoegde ordediensten bepaald of men in de wedstrijd mag blijven. Zo niet, dient men na het passeren van de laatste wagen (groene vlag) de wegcode te respecteren.

NA TE LEVEN ASPECTEN + BELANGRIJKE INFO

1 Elke deelnemer is verplicht deel te nemen met een racefiets/koersfiets en het dragen van een valhelm, volgens het reglement van de Vlaamse Wielrijdersbond. (GEEN WORSTENHELM, RETROFIETS, fiets met TRIATLONstuur of ligfiets!).

2 Elke deelnemer verklaart zich medisch in orde bij het indienen van het inschrijvingsformulier.

3 Deelnemen gebeurt op eigen risico.

4 De aanwijzingen van de koersdirectie en politie dienen strikt opgevolgd te worden.

5 Indien men opgeroepen wordt voor een dopingcontrole moet men zich onmiddellijk en vrijwillig na de wedstrijd aanbieden.

6 Bij één of ander geschil is enkel de organisatie bevoegd om hieromtrent een beslissing te nemen.

7 De organisatie is als enige bevoegd om een inschrijving tot deelname aan een koers georganiseerd door hen te accepteren of te weigeren.

8 De organisatie kan NIET verantwoordelijk gesteld worden voor verlies, schade of diefstal van materiaal of andere persoonlijke goederen van een deelnemer.

9 De organisatie kan NIET verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen. Indien er door een deelnemer schade wordt betrokken aan een derde, zal de deelnemer ten alle tijden de Wommelgemse.Sprinters VZW vrijwaren van hoofdsom, intresten en kosten.